Het team

Graag stellen wij een deel van het team van VO de Smaragd aan jullie voor!

Marloes

Marloes

coach

VO De Smaragd is echt geleid op mijn pad gekomen. Vanaf het eerste moment was er een klik en die is niet meer weg gegaan. Ik voel me dan ook heel blij en dankbaar dat ik als coach bij VO De Smaragd een stukje mag meelopen met de ontwikkeling en groei van de kinderen. Ieder kind is uniek en mag groeien en stralen vanuit zijn of haar eigen unieke kern/zijn. Dat is wat ik ze sowieso wil meegeven.

Naast dat ik 2 dagen per week bij De Smaragd mag werken heb ik ook een eigen praktijk als holistisch kindertherapeut en werk ik nog 2 dagen in loondienst.

Dingen die ik graag doe of die voor mij belangrijk zijn: Wandelen in de natuur. Knuffelen met mijn 2 katten. Ik verbind me graag met anderen maar hou niet echt van koetjes en kalfjes praatjes. Daarnaast ben ik graag alleen en heb dit ook nodig om me weer op te kunnen laden. Ik geniet er oprecht van wanneer ik anderen kan zien groeien en bloeien, daar wordt mijn hart echt heel blij van. 1x in de week vind je mij op de yoga mat. Ik leef bewust en zo puur mogelijk / gebruik zoveel mogelijk pure en natuurlijke producten. Ik ben graag creatief bezig met dingen als haken, breien, sieraden maken, kleuren en nog veel meer ook al heb ik daar momenteel niet veel tijd voor.

Anderen omschrijven mij als lief, warm, oprecht, zacht en ook krachtig, zorgzaam, creatief, humor, doorzetter, licht en toch gegrond.

Debby

Debby

coach

Ik ben Debby de Wolf ik ben een beelddenker, beetje eigenwijs, soms chaotisch en ik werk met veel plezier als coach op de Smaragd.

Ik ben van bouwjaar 1977 en dus opgegroeid met de beste muziek ever uit de jaren 80😉

Ben geboren in Den Haag en vanaf mijn 9e opgegroeid in Naaldwijk (Westland) en nu al jaren woonachtig in Waddinxveen.

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen van 22, 20, en 18 jaar. Ook hebben we een hond Sam. Sam is een kleine Australische Labradoodle en ik ben hem aan het trainen als assistentiehond voor scholen en instellingen. Ideaal omdat dit ras een hypoallergene vacht heeft dus geen allergische reactie geeft. Voor mij ook handig scheelt een hoop stofzuigen🙃 De kinderen op school betrek ik bij het proces en die geven aan dat het erg fijn is dat Sam aanwezig is.

In Waddinxveen heb ik jarenlang een eigen praktijk gehad (Creëer Meer)voor creatieve therapie. Het leukste van mijn werk is het werken met jongeren en uit te zoeken wat hun sterke kanten zijn en die vooral te stimuleren.

Kijken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Met elkaar zoeken naar manieren die jouw kind motiveren. Als je als kind plezier hebt op school dan komt de rest vanzelf.

In mijn vrije tijd ondersteun ik graag de middenstand door te winkelen en ben ik bezig met het schrijven van een boek.

Edwin

Edwin

voorzitter (vrijwilliger)

 

Ik ben Edwin en sinds 2019 heb ik een winkel in edelstenen en mineralen (More than Stones).

Vanaf mijn 7de ben ik lid van scouting. Hier heb ik onder andere diverse projecten gedraaid, zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal.

Ik leer het beste door te doen. Dat trekt mij veel meer dan moeten leren uit boeken. Ik heb al vele dingen mogen bouwen zoals onze eigen winkel, interieurs, keuken, badkamer en zelfs een huis.

Jezelf mogen zijn vind ik erg belangrijk.

Anneloes

Anneloes

penningmeester & secretaris (vrijwilliger)

 

Ik ben getrouwd met Edwin en samen hebben we 2 kinderen, 1 hond en 3 katten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer. In mijn werk ondersteun ik levensmiddelenbedrijven op het gebied van voedselveiligheid en voer ik audits uit ten behoeve van certificeringen.

Deze werkzaamheden doe ik parttime zodat ik ook Edwin kan helpen in de winkel en de workshops verzorg. Tevens geef ik ook edelsteentherapie om weer beter in balans te komen.

Vanaf mijn 11de ben ik lid van scouting. In mijn scoutingcarriere heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van teams en het opzetten en uitvoeren van projecten, zowel op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Vanuit scouting heb ik geleerd dat je alles kan bereiken!

Ik merkte dat het reguliere onderwijs niet goed aansloot bij mijn kinderen. Zeker niet bij onze zoon waarbij dyslexie is geconstateerd. In het reguliere schoolsysteem werd door alle extra toetsen (met tijdsdruk!) zijn zelfvertrouwen steeds minder en minder. Nu onze kinderen op een B3-basisschool zitten is hun zelfvertrouwen enorm gestegen, maar zijn ook hun leerresultaten met sprongen vooruit gegaan. Voor mij is dus een vervolg op B3-voortgezet onderwijs een logische stap.

Ik vind het belangrijk dat je je op je eigen tempo en in een veilige, maar uitdagende omgeving mag ontwikkelen.

Ingrid

Ingrid

bestuurslid (vrijwilliger)

 

Mijn naam is Ingrid en ik ben moeder van een tienerdochter.

In het dagelijks leven woon ik met mijn gezin in Rotterdam en ben ik een kleine zelfstandig ondernemer sinds bijna 20 jaar.

Door middel van de training Kernvisie Methode Didactisch ontdekte ik dat er verschillende leerstijlen zijn. Voor kinderen die bijvoorbeeld in beelden denken, sluit het reguliere onderwijs niet altijd aan. Toch moeten zij in dezelfde mal passen. Hierdoor lopen sommige kinderen wellicht een pad dat niet van hen is.

Een school waar het kind centraal staat in plaats van het systeem, is mijns inziens van grote waarde.

Onze ervaring met een B3 school in het basisonderwijs is enorm positief.

Het leren in een kleine groep, het wegvallen van het huiswerk en de vele toetsen haalt een hoop frustratie weg bij kinderen. Het voelt dan ook als een logische stap om nu bij het B3 voortgezet onderwijs betrokken te zijn.

Aangezien kinderen een groot deel van hun kindertijd op school doorbrengen vind ik het belangrijk dat kinderen in hun schoolperiode de aandacht krijgen die ze nodig hebben in een kleine groep en te kunnen leren op een manier die bij hen past, zodat ze vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien.

schooltijden

Maandag t/m donderdag
9.30 – 15.15 uur

Adres

”Het Luchtkasteel”
Schielandweg 98
Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Email

info@vodesmaragd.nl

Telefoon

Anneloes  06-11484411