Het team

Graag stellen wij een deel van het team van VO de Smaragd aan jullie voor!

Marieke

Marieke

coach & leerkracht

Het voelt als ‘mogen’ starten bij VO de Smaragd. Ik heb er enorm veel zin in, omdat het me heel fijn lijkt in alle rust samen te werken. Extra leuk is de super mooie omgeving…

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik als muziekdocent het onderwijs ingegaan. Sinds die tijd ben ik in het onderwijs blijven werken, als vakleerkracht muziek, groepsleerkracht, remedial teacher, ondersteuner, zorgcoördinator, leerlingbegeleider en intern begeleider. De laatste twee jaar doe ik dat als zelfstandige.

Privé is er natuurlijk in de afgelopen (bijna) 41 jaar ook van alles gebeurd/ gaande. Ik ben geboren en getogen in Nieuwerkerk (aan den IJssel). Hier woon ik nog steeds. Sinds ruim 6 jaar woon ik met mijn 2 kinderen (10 en 11,5) samen. Ik speel graag piano en ik zing. Ook dans ik graag (salsa & bachata) en lees ik veel. En, eerlijk is eerlijk, Netflix kan ook heel relaxed zijn…

 

Edwin

Edwin

voorzitter (vrijwilliger)

 

Ik ben Edwin en sinds 2019 heb ik een winkel in edelstenen en mineralen (More than Stones).

Vanaf mijn 7de ben ik lid van scouting. Hier heb ik onder andere diverse projecten gedraaid, zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal.

Ik leer het beste door te doen. Dat trekt mij veel meer dan moeten leren uit boeken. Ik heb al vele dingen mogen bouwen zoals onze eigen winkel, interieurs, keuken, badkamer en zelfs een huis.

Jezelf mogen zijn vind ik erg belangrijk.

Anneloes

Anneloes

penningmeester & secretaris (vrijwilliger)

 

Ik ben getrouwd met Edwin en samen hebben we 2 kinderen, 1 hond en 3 katten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer. In mijn werk ondersteun ik levensmiddelenbedrijven op het gebied van voedselveiligheid en voer ik audits uit ten behoeve van certificeringen.

Deze werkzaamheden doe ik parttime zodat ik ook Edwin kan helpen in de winkel en de workshops verzorg. Tevens geef ik ook edelsteentherapie om weer beter in balans te komen.

Vanaf mijn 11de ben ik lid van scouting. In mijn scoutingcarriere heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van teams en het opzetten en uitvoeren van projecten, zowel op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Vanuit scouting heb ik geleerd dat je alles kan bereiken!

Ik merkte dat het reguliere onderwijs niet goed aansloot bij mijn kinderen. Zeker niet bij onze zoon waarbij dyslexie is geconstateerd. In het reguliere schoolsysteem werd door alle extra toetsen (met tijdsdruk!) zijn zelfvertrouwen steeds minder en minder. Nu onze kinderen op een B3-basisschool zitten is hun zelfvertrouwen enorm gestegen, maar zijn ook hun leerresultaten met sprongen vooruit gegaan. Voor mij is dus een vervolg op B3-voortgezet onderwijs een logische stap.

Ik vind het belangrijk dat je je op je eigen tempo en in een veilige, maar uitdagende omgeving mag ontwikkelen.

Ingrid

Ingrid

bestuurslid (vrijwilliger)

 

Mijn naam is Ingrid en ik ben moeder van een tienerdochter.

In het dagelijks leven woon ik met mijn gezin in Rotterdam en ben ik een kleine zelfstandig ondernemer sinds bijna 20 jaar.

Door middel van de training Kernvisie Methode Didactisch ontdekte ik dat er verschillende leerstijlen zijn. Voor kinderen die bijvoorbeeld in beelden denken, sluit het reguliere onderwijs niet altijd aan. Toch moeten zij in dezelfde mal passen. Hierdoor lopen sommige kinderen wellicht een pad dat niet van hen is.

Een school waar het kind centraal staat in plaats van het systeem, is mijns inziens van grote waarde.

Onze ervaring met een B3 school in het basisonderwijs is enorm positief.

Het leren in een kleine groep, het wegvallen van het huiswerk en de vele toetsen haalt een hoop frustratie weg bij kinderen. Het voelt dan ook als een logische stap om nu bij het B3 voortgezet onderwijs betrokken te zijn.

Aangezien kinderen een groot deel van hun kindertijd op school doorbrengen vind ik het belangrijk dat kinderen in hun schoolperiode de aandacht krijgen die ze nodig hebben in een kleine groep en te kunnen leren op een manier die bij hen past, zodat ze vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien.

schooltijden

Maandag t/m donderdag
9.30 – 15.15 uur

Adres

”Het Luchtkasteel”
Schielandweg 98
Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Email

info@vodesmaragd.nl

Telefoon

Anneloes  06-11484411