Ontstaan

In onze zoektocht naar een middelbare school voor onze oudste, kwamen wij niet tegen wat wij zochten.
Regulier onderwijs sluit niet aan bij onze wensen. Het zijn grote scholen, veel huiswerk, veel toetsen en allemaal op hetzelfde moment hetzelfde leren. Dit is niet waar wij gelukkig van worden en wat we wensen voor onze dochter. Bovendien is bekend dat kinderen en jongeren zich niet allemaal op hetzelfde tempo ontwikkelen. Waarom dan wel op hetzelfde moment hetzelfde moeten leren?

Onze kinderen zitten sinds een paar maanden op een particuliere basisschool, Vrijwijs. Hiervoor zaten ze op een reguliere basisschool. Dus door de overheid bekostigd. Echter, wij merkten dat dit niet meer paste. Als je niet in de pas loopt omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt, weten ze niet zo goed hoe ze daarmee om moeten gaan. Ook kwamen onze denkbeelden niet meer overeen zoals toetsen met tijdsdruk. Op Vrijwijs zien wij onze kinderen helemaal opbloeien. Het is gewoon heerlijk om te zien dat ze weer met veel plezier naar school gaan. Ze ontwikkelen zich en krijgen steeds meer zelfvertrouwen. En als extraatje merk je dat het leren met grote sprongen vooruit gaat. Dit komt vooral omdat er veel aandacht is voor de individuele leerweg, veel uitleg gericht op de leerling en een holistische aanpak. De verbinding met elkaar is heel belangrijk.

Omdat particulier onderwijs veel beter aansluit bij onze leefwijze, zijn wij dit ook in het voortgezet onderwijs gaan zoeken. Helaas kom je er dan achter dat er scholen zijn met een behoorlijke kostenpost of dat de school geen nieuwe leerlingen van buitenaf aanneemt.

Wat dan?

Dan gewoon zelf een school voor voortgezet onderwijs opstarten!

Allebei zitten wij al vanaf jonge leeftijd op scouting. Eerst als jeugdlid en later in verschillende functies zoals leiding, bestuur, organisator en coördinator. Dit op zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Als we reflecteren op hetgeen we hebben geleerd op scouting dan komt het volgende naar boven: zelfstandig worden, samenwerken, uitdagingen aangaan, organiseren, improviseren, normen & waarden, plezier maken, vrienden maken voor de rest van je leven. Dit is zo waardevol! Overal pas je deze ervaringen weer toe. Hoe mooi is het dan als je de missie van scouting kan vertalen naar onderwijs. Dat een school net zo leuk en uitdagend kan zijn als een hobby.

Met de scoutingervaring en het hebben van 2 eigen bedrijven, zijn wij ook goed in staat om een school op te richten.

Kleinschalig, leren op je eigen tempo, geïnspireerd worden, mogen zijn wie je bent, uitgedaagd worden, in verbinding met jezelf en de natuur.

Dit gunnen wij ieder kind!

Edwin & Anneloes

Edwin en Anneloes

 

 

schooltijden

Maandag t/m donderdag
9.30 – 15.15 uur

Adres

”Het Luchtkasteel”
Schielandweg 98
Nieuwerkerk aan den IJssel

Email

info@vodesmaragd.nl

Telefoon

Anneloes  06-11484411